Skam (FRA)

Idag skäms jag, skäms över att jag varit för upptagen med jobb, skola och resa för att orka skriva om den nu genomröstade FRA-lagen. Ett enda (privat) mail till moderatfjanten Fredrik Schulte med titeln ”Kommunicerar terrorister öppet på Internet?” är det enda jag kunnat uppbåda. Jag lämnade Sverige den 16:e juni och är i Vietnam nu, men feedläsaren har gått varm med uppdateringar från bl a Rickard Falkvinge (pp), Oscar Swartz, Blogge Bloggelito och Onsdag. När jag kommer tillbaka i augusti är det ett övervakningssamhälle jag kommer hem till, så låt mig nu aldrig mer höra ett ord om hur hemskt det är i Kina och Vietnam innan vi själva kommit på rätt köl igen. Nu ska allt krypteras, inte en bit av information ska läcka till ert förbannade jävla FRA! Till förrädarna i Sveriges riksdag: jag hatar er, jag hatar er från djupet av mitt hjärta!

Fredrik Schulte vill att staten ska kunna avlyssna alla dina telefonsamtal, läsa all din epost och se alla webbsidor du kollar på. Han sitter på plats 321 i riksdagen och röstade JA till FRA-lagen.